New Tide Orquesta: Spirits: Nursery Rhymes

HOOB Records CD061 / Border / Tid: 35 min.
Johanna Dahl cello, Thomas Gustavsson p, Per Störby Jutbring bandoneon, Josef Kallerdahl b, Livet Nord violin. Insp. 2016 i Stockholm av Per Störby Jutbring och inspelad i Göteborg på Studio Epidemin av Johannes Lundberg.

20-års-jubileet för New Tide Orquesta fortsätter, och vilken stark fortsättning! I början av förra året släppte de den enastående Live in Rio. Och i slutet av året kom den efterlängtade studioskivan Spirits: Nursery Rhymes.

Studioskivor kan lätt bli för kliniska och polerade i sitt sound och uttryck, men New Tide Orquesta har lyckats fånga ett varmt och naturligt sound, precis som på liveskivan Live in Rio.
Förutom det varma soundet präglas Spirits: Nursery Rhymes av en del element vi känner från tidigare men som gruppen har utforskat än mer och tagit vidare. I låten Wrapped in Plastic får vi höra ett lyriskt, mer öppet pianospel av Thomas Gustafsson. De öppna och friare gemensamma improvisationerna har fått större plats. Även användandet av sounds från olika instrumenten har utnyttjas effektfullt, möjligen för att bandoneonisten och komponisten Per Störby Jutbring ska kunna hitta nya kompositoriska vägar.

New Tide Orquesta är en grupp i en egen kategori med eget sound och fokus på vackra melodier, fri improvisation, minimalism och hintar av tango, kanske även en del rock- och popinfluenser. Summa summarum så är Spirits: Nursery Rhymes ytterligare en fantastisk skiva med musik som berör.

Charlotta Andersson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(8) { [0]=> int(54566) [1]=> int(54541) [2]=> int(54382) [3]=> int(50803) [4]=> int(51323) [5]=> int(54209) [6]=> int(54639) [7]=> int(54329) }