Fartyg 6 årets Nordic Jazz Comets-representanter

Sextetten Fartyg 6 kommer att representera Sverige på Nordic Jazz Comets Showcase som i år äger rum i Paris den 2 december. Fartyg 6 består av sångerskan Matilda Andersson, Daniel Gahrton på barytonsaxofon, Lisa Grotherus på basklarinett, Milton Öhrström på piano, Boel Mogensen på kontrabas och Julia Schabbauer på trummor. Bandet har hyllats för sin uttrycksfulla och originella ljudbild där de flätar samman uttryck och influenser från olika musikaliska världar. Fartyg 6 senaste och andra album Allt faller (Pacaya Records) släpptes 2018.

Showcaset kommer hållas i samband med franska jazzklubbar och festivalers årsmöte på klubben Pan Piper.

Nordic Jazz Comets är ett samarbetsprojekt mellan Svensk Jazz och de nordiska jazzorganisationerna FÍH Music School i Reykjavik, Jazz Danmark, Jazz Finland och Norsk Jazzforum.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.