Aglaia: Worlds

Imogena (Border)
Anna Lundqvist vo, Erik Nordström ts, Per Ödberg g, Simon Westman p el-p, Johan Örtlund b, Andreas Erehed dr. Insp i Växjö 10–11 mars 2018.

Nästan på dagen för tre år sen spelade Aglaia in sitt debut-album, också det i Växjö. Och med samma sättning som på detta nya album. Musiken var då, precis som nu, skriven av Johan Örtlund som tidigare bodde och arbetade i Växjö. Nu har gruppen sin bas i Göteborgstrakten. Gruppen bygger vidare på det uttryck som visades på förra skivan. Anna Lundqvists ordlösa röst används som en del i sextettens ljudlandskap och Johan Örtlund har återigen skrivit flera fina melodier. Soloutrymme ges ofta till Nordströms saxofon, förutom till Lundqvists röst. Men främst är det samspelet i hela gruppen som imponerar. Det hörs att det gått några år sen sist och att man spelat mycket tillsammans. Jag blir nyfiken på hur Lundqvist låter när hon sjunger en text och på sista spåret dyker möjligheten upp, Vals inför natten, en trevlig text som jag gissar handlar om ett barn som är på väg att somna. En sång som mer låter visa än jazz, även här blir det en ordlös improvisation som solo. Just i detta sammanhang är det Lundqvists röst som står i fokus. Inte hur hon framför texten utan mer hennes roll som improvisatör. Sympatiskt slut på ett fint album!

Jan Strand

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(8) { [0]=> int(54639) [1]=> int(54541) [2]=> int(51323) [3]=> int(50803) [4]=> int(54382) [5]=> int(54566) [6]=> int(54329) [7]=> int(54209) }