Rösta på Gyllene Skivan 2019

Det är dags för årets viktigaste jazzpris! Gör din jazzröst hörd – rösta på Gyllene Skivan! I över 60 år har detta prestigefyllda pris delats ut till årets bästa svenska jazzplatta. Vem som vinner avgör en jury utsedd av OrkesterJournalen samt ni läsare.

Välj tre olika skivor i rullgardinslisterna nedan – ditt förstahandsval i rullgardinslisten överst, ditt andrahandsval i rullgardinslisten i mitten och ditt tredjehandsval i rullgardinslisten längst ner – och klicka sedan på ”Skicka”/”Submit”-knappen för att skicka in dina val. Fyll i ditt namn, din adress samt din mejladress i rutorna ovanför rullgardinslisterna – detta gör också att du automatiskt deltar i utlottningen av cd:s som vi kommer hålla efter det att alla röster är räknade!

OBS! Du måste rösta på tre olika skivor, annars räknas inte din röst. Du kan rösta fram till den 31 januari 2020. Sedan räknar vi ihop rösterna och ser med spänning fram emot att få veta vem som vinner. Pristagaren presenteras i OrkesterJournalen #2/2020.

Endast en röst per person – missbruk beivras. Det är ej tillåtet att rösta via ombud. Det är ej tillåtet att rösta flera gånger från en och samma IP-adress (undantag att flera personer i en familj röstar från samma dator och dylikt). Betalda kampanjer är ej tillåtna.

(GDPR: Vi samlar och lagrar svaren som du skickar in. Skaparen av den här undersökningen ansvarar för dessa data. Kontakta OrkesterJournalens webbredaktör Johan Jacobsson Franzén på johan.jacobsson@gmail.com om du har några frågor. Vad gäller Google Forms och GDPR, se https://cloud.google.com/security/gdpr/.)

Du kan också komma åt röstningsformuläret genom att klicka här.

3 reaktioner på ”Rösta på Gyllene Skivan 2019

 1. Det är inte lätt att rösta på Gyllene Skivan då endast 3 alternativ är möjligt. Jag har påpekat detta tidigare utan att få gehör för det. Tidigare var det 5 alternativ som gällde. Man frågar sig varför det blev endast 3 numera?
  Det blir tyvärr så många bra skivartister som blir utan röst härav, samt att man lätt hamnar i tvivels mål med sig själv för att inte få med ”den också”.
  Kom igen med ett vettigt svar.
  Med Vänlig Hälsning
  Kenneth Skarsäter

  1. Hej Kenneth

   Tack för ditt mess!

   Övergången från fem röster till tre röster skedde i och med Gyllene Skivan 2010. Exakt hur den dåvarande OJ-redaktionen resonerade vet jag inte (jag var inte med då, endast Patrik Sandberg är kvar sedan den redaktionen), men jag kan försöka ta reda på det efter helgerna. (I OJ #6/2010 står inte heller varför de genomförde den ändringen, bara att den är genomförd.)

   Vi hörs!

   Allt gott,
   Johan
   – webbredaktör, orkesterjournalen.com

  2. Hej Kenneth! Förstår, men tänk positivt! Begränsningar är bra ibland, speciellt som strörösterna inte redovisas numera. Egentligen borde det räcka med en röst, den på Gyllene skivan. Ett annat problem: jag har bara hört Bernts CD och vill inte rösta på skivor jag inte hört. Avstår alltså. Säkert har många inte hört tre skivor och värre vore om dom måste rösta på fem stycken. En annan tanke är att Gyllene Skivan har levt länge och troligtvis försvinner om några år. Ändå bara ett ”jippo”, men ett ganska roligt sådant.
   Mitt tips: Bernt vinner ”som vanligt” höll jag på att säga!
   Mvh
   Ronny Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.