Lyssna på ett spår från Fartyg6:s kommande ep

Bakom det fantasieggande bandnamnet Fartyg6 finner man Matilda Andersson (röst), Daniel Gahrton (barytonsaxofon), Axel Croné (basklarinett), Milton Öhrström (piano), Johanna Ekholm (kontrabas) och Julia Schabbauer (trummor). Tidigare i vår släppte de debutsingeln Staden (kolla in den tankeväckande och snyggt klippta videon till den här) och senare i år är det tänkt att deras första ep (som lämpligt nog döpts till Den första) ska se dagens ljus.

Den Göteborgsbaserade etiketten PACAYA records står bakom båda dessa utgåvor.

Via spelaren nedan kan du lyssna på ett smakprov från Den första i form av låten När det svartnar. Vi hoppas att du kommer att gilla Fartyg6:s fjäderlätta, djupa, swinginfluerade, kärleksfulla, kärva och poetiska jazz. Och missa för all del inte Fartyg6 när de spelar på Lupino Live på Glenn Miller Café (Stockholm) den 24 maj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.