Stockholm Jazz Festival presenterar hela programmet

Abdullah Ibrahim

Idag offentliggjorde Stockholm Jazz Festival, som i år äger rum mellan den 7-16 oktober, sitt program i sin helhet.

Den afrikanska sångerskan Fatoumata ”Fatou” Diawara från Mali uppträder på invigningskonserten på Kulturhuset tillsammans med Stockholm Art Orchestra under ledning av Nils Berg.
Bland de övriga nytillkomna stora internationella namnen finner vi sydafrikanska pianisten Abdullah Ibrahim (tidigare Dollar Brand) som kommer till Konserthuset och trumlegendaren Steve Gadd som uppträder på Debaser Medis.
I övrigt i det digra programutbudet så finner man en hyllningskonsert till Bengt Arne Wallin under ledning av Nils Landgren och Örjan Fahlström ihop med KMH Orchestra, pianisterna Bobo Stensson, Naoko Sakata och Mathias Landæus som delar kväll på Fasching, Beat Funktion, Karin Hammar och Filip Augustssons Viva Black spelar på Plugged, Elisabeth Kontomanou, Ulf Adåker och Steinar Aadnekvam huserar i St:a Claras källare.

Det är nu fem år sedan jazzfestivalen gick från det inhägnade området på Skeppsholmen till att bli en festival på flera olika scener runt om i Stockholm. Publiken har helt naturligt ökat, från 9000 besökare till hela 26000 förra året. Under årets upplaga presenteras drygt 160 konserter på 35 olika spelscener.
Hela programmet till Sthlm Jazz Festival 2016 finns här: www.stockholmjazz.se

Fotnot: I OrkesterJournalen #4/2016 medföljer festivalens programtidning.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.