Lyssna på ett spår från Örjan Hultén Trios kommande fullängdare

Foto: Lena Källberg

”Det är kul att lyssna på Örjan Hultén. Han har hittat sin egen röst. Och han står inte och upprepar de licks och etyder som man lär sig på Ackis, ett fenomen som är alltför vanligt. (…) Örjan Hultén Trio har samtiden i hjärta och hjärna och en del tradition i kläderna.”
skrev Dick Idestam-Almquist efter det att han sett Örjan Hultén Trio – Örjan Hultén (tenor- och sopransaxofon), Filip Augustson (bas) och Fredrik Rundqvist (trummor) – spela på BAS/Stockholm Jazz Festival den 14 oktober 2017.
Vilket han, förstås, gjorde helt rätt i.

Örjan Hultén Trio-konserten på BAS (som för övrigt är en intim scen belägen i Stockholmsförorten Bandhagen) bandades, men var egentligen inte tänkt att ges ut. Men efter det att Hultén, Augustson och Rundqvist väl lyssnat igenom materialet som spelades in där och då bestämde de sig för att ge ut det ”i sin helhet, precis som det lät”.
Vilket de, förstås, ska ha ett stort tack och all heder för.

Albumet som rymmer Örjan Hultén Trios gig på BAS är, logiskt nog, döpt till 14 October 2017 Live At BAS. Här nedan kan ni lyssna på ett smakprov från det i form av en mäktig version av Ornette Colemans Lonely Woman.

14 October 2017 Live At BAS släpps den 4 maj på Hulténs egna bolag Artogrush.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.