33:e upplagan av Bangen Jazz & Blues

Text: Patrik Sandberg

Nu på torsdag (27/6) är det dags för den 33:e upplagan av Bangen Jazz & Blues. Denna gång äger festivalen rum i Hedåsgårdens park, söder om Sandvikens stadskärna vid stranden av Storsjön. Så här säger Åke Björänge, festivalgeneral och trumpetare i Sandviken BB om årets program:

 – Vi försöker bjuda på ett bra och omväxlande program som vanligt. Svensk och nordisk jazz och blues och har naturligtvis även några internationella gäster av hög klass.  Någon röd tråd har vi väl inte, men i fredagens konserter står sången i fokus berättar Åke Björänge, festivalgeneral och trumpetare i Sandviken BB och sedan länge en av hjärnorna bakom festivalen.

I år bjuder nu på fri entré och ny spelplats? – Efter 32 år i Stadsparken och i vackra Högbo har vi hittat en mycket vacker och lämplig festivalplats vid Storsjöns strand. En mycket viktig anledning till flytten är att Bangen har hittat en fantastisk samarbetspartner, nämligen de Göranssonska Stiftelserna och det är på deras parkområde som festivalen äger rum. Vi kommer att ta med oss vårt inarbetade festivalkoncept från Stadsparken med alla konserter i det stora konserttältet med bästa tänkbara ljud, god mat från festivalrestaurangen och naturligtvis strömmingsburgarna som är ett obligatoriskt inslag i Bangen. I och med samarbetet med de Göranssonska Stiftelserna kommer det att bli Fri Entré till årets samtliga festivaldagar. De Göranssonska Stiftelserna har även tidigare gett bidrag till Bangen och det utökade samarbetet denna gång är ett led i Stiftelsernas ambition att erbjuda besökarna en guldkant i tillvaron.

Vad bör man inte missa? – Vi vill naturligtvis inte att publiken missar någon av årets konserter men vill ändå framhålla fredagens öppningskonsert med Sandviken Big Band och en kär gäst nämligen sångerskan Deborah Brown. På söndagen bjuder festivalen som vanligt på musik och annan underhållning för barn och barnfamiljer, synkoper, trollkarlar och clowner.

Fullständigt program på https://bangen.se/

 

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(12) { [0]=> int(55161) [1]=> int(51323) [2]=> int(54566) [3]=> int(55149) [4]=> int(55167) [5]=> int(54735) [6]=> int(54382) [7]=> int(50803) [8]=> int(54968) [9]=> int(54787) [10]=> int(54790) [11]=> int(54880) }