Levande jazz på Fulltofta Gård i sommar

I juli kommer jazzkonsertserien Jazz i Fulltofta att gå av stapeln på Fulltofta Gård, som ligger utanför Hörby i Skåne.
Jazz fick ett samtal med Niklas Gunhamn, Jazz i Fulltoftas konstnärlige ledare.
Det här blir den fjärde Jazz i Fulltofta. Ni är en av få arrangörer som väljer att genomföra arrangemang trots den pågående coronapandemin?
– Ja! Innan viruset kom upp på horisonten hade vi bokat ett ganska mycket mer ambitiöst program: Hannah Svensson Group, Henrik Gad Kvintett, Ali Djeridi Quartet och Bernt Rosengren Quartet. Men för att klara ekonomin har vi valt att skala ner det till solo/duo/trio-spelningar. Vi vill kunna erbjuda riktigt bra musik, och samtidigt betala musikerna anständiga gager. Det är i och för sig inte riktigt så att vi skäms för årets program.
Hur finansieras konsertserien och hur tänker ni förhålla er kring Folkhälsoinstitutets regler?
– I stora drag räknar vi med halverad omsättning, med målet att få arrangemangen att bära sina kostnader. I praktiken får vi såklart stoppa in en massa egen arbetstid och så vidare. Vi får inga som helst bidrag för vår verksamhet. I den stora logen på Fulltofta Gård kan vi ta 150 sittande/ätande gäster – och då är det ändå ganska gott om plats att röra sig. Med hänsyn till årets restriktioner har vi satt en gräns på cirka 60 gäster. Vi bordsplacerar alla gäster, det vill säga vi erbjuder bord med 2-6 platser, beroende på sällskapets storlek. Vi kommer se till att alla håller behörigt avstånd, och vi kommer att arbeta med flöden och logistik så att det inte uppstår trängsel och så vidare.
– Vi är också stolta över att kunna erbjuda lokalproducerad hantverksöl från Bryggeri 1766, Fulltofta gårds eget bryggeri. I år komponeras vår mat av landslagskocken Alexander Haglund och vårt vin kommer huvudsakligen från svenska vingårdar.

Programmet för Jazz i Fulltofta 2020 ser ut som följer:

7 juli, Hannah Svensson & Jan Lundgren
14 juli, Jacob Karlzon solo
21 juli, Anna Pauline & Krister Jonsson
28 juli, Karl-Martin Almqvist/Bobo Stenson/Johnny Åman

För mer information om Jazz i Fulltofta, klicka här.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.