Svenskt firande av International Jazz Day 30 april

International Jazz Day firas världen över sedan det inrättades av Unesco år 2011. Just nu förbereder sig svenskt jazzliv för firandet av International Jazz Day som varje år infaller på valborgsmässoafton.   Syftet är att lyfta fram jazzen och dess viktiga roll och förena människor runt om i världen.
2020 var det premiär för ett större samordnat svenskt deltagande i den stora världsjazzdagen International Jazz Day. Nu är det dags igen och se till att koppla upp er  till den digitala jazzvärmen från eftermiddagen och framåt på Valborgsmässoafton den 30 april . Tillsammans med Knutpunkt, en av initiativtagarna till förra årets upplaga, samordnar Riksförbundet Svensk Jazz den nationella satsningen.
”Vi upprepar fjolårets koncept där konserter från olika delar av landet sänds i ett stafettliknande konsertformat. Från studion på Valand i Göteborg sänds hela programmet med konserter och samtal under eftermiddagen och publiken får digitalt ta del av konserter från Umeå i norr till Malmö i söder, säger Louise Nordgren, verksamhetsledare för Svensk Jazz. ”
Det svenska firandet av International Jazz Day pågår mellan kl 14:30–17:45  och tanken är att detta ska fungera som en riktig festival.
– Vi hoppas att många vill ha på sändningen i bakgrunden och höjer volymen när det passar dem. Det kommer inte gå att ta del av firandet i efterhand så det gäller att koppla upp sig där och då, säger Maria Rylander på Knutpunkt.
Programmet
(Starttiderna för respektive konsert är preliminära)
14.30             Valand i Göteborg: Välkomna till Livestudion
14.40             Umeå Jazzstudio: New Orbits
15.10             Musik i Lerum: Anna Lundqvist & Fabian Kallerdahl
15.40             Öbacka Jazz & blues i Härnösand: Jonas Öberg trio med Henrik Gad
16.05             Från studion: Musikersamtal med Anna Lundqvist
16.15             Jazz i Malmö: Autonomous
16.45             Lupino Live Stockholm: Sonny och Vargen
17.15             Bollnäs Jazz Club: Malin Wättring 4
17.40             Valand i Göteborg: Avslutande ord från livestudion


Tid:
 Fredag den 30 april kl 14:30-17:45
Sändningen hittas på: Knutpunkts Vimeokanal och Svensk Jazz Facebook
Biljettpris: Publiken swishar sin festivalbiljett till nummer 1236434989, förslagsvis 150 kr. Märk din betalning ”Jazz day”.

Det svenska firandet av International Jazz Day är ett samarbete mellan Svensk Jazz, Knutpunkt, Öbacka Jazz & Blues, Scenkonst Västernorrland, Jazz i Malmö, Musik i Syd, Bollnäs Jazz Club, Kultur Gävleborg, Musik i Lerum, Vänersborgs musikförening, Jazzföreningen Nefertiti, Umeå Jazzstudio, Umeå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.