Älmhult Music & Arts

Text: Anna Wallentin

Till helgen är det dags för andra upplagan av Älmhult Music & Arts.

Magnus Tuveson, tidigare ordförande för Svensk Jazz, är projektledare för festivalen:

-Vi har mycket samtidsjazz på programmet, men försöker samtidigt bredda mot kvalitativ musik överlag. Exempelvis spelar både Maja Francis och Loney Dear imorgon kväll.

Hur har intresset sett ut?

-Det är alltid lite nervöst innan, med det har sett bra ut! Just nu har vi några biljetter kvar till torsdagen och lördagen, men fredagen är slutsåld.

Har ni främst lokala besökare?

-Det är svårt att säga, men så är det nog. Däremot fick vi ett samtal från ett Ume-par här nyligen, som skulle resa hit efter att ha varit på jazzfestivalen däruppe. Det är förstås väldigt kul!

Det här är festivalens andra år totalt och det första utan restriktioner, hur påverkar det upplägget?

-Den största skillnaden är att vi kan ha två scener i gång samtidigt. Dessutom har vi valt att komprimera festivalen till tre dagar. Det är nu också i gång musik hela tiden, och så DJ på lördagen och jam på fredagen.

Vad är förhoppningen inför i år och framåt?

-Att det blir en bra vibe! Att folk känner att de vill komma tillbaka. Och att även vi vill göra det här igen, säger han med ett skratt och skyndar vidare mot de sista förberedelserna inför kvällen.

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser
array(10) { [0]=> int(54353) [1]=> int(54305) [2]=> int(54382) [3]=> int(54329) [4]=> int(54325) [5]=> int(54321) [6]=> int(54209) [7]=> int(54013) [8]=> int(51323) [9]=> int(50803) }