Alvesta Jazz & Blues årets Jazzklubb 2021

Svensk Jazz styrelse har beslutat att utse Alvesta Jazz & Blues till Årets Jazzklubb 2021. Utmärkelsen Årets Jazzklubb delas årligen ut till en jazzklubb som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar. Priset instiftades av Svensk Jazz 2017 och kommer delas ut under branschhelgen Jazzfesten som äger rum i Västerås i augusti i år.

– Pandemin har på ett påtagligt sätt visat på behovet av mötesplatser. Att få träffas, lyssna på bra musik, njuta och applådera är djupt mänskliga behov. Därför behövs jazzklubbar. Alvesta Jazz & Blues fyller denna roll på ett föredömligt sätt. Alvesta Jazz & Blues har ett spännande program som kommer att locka många besökare bara pandemin släpper sitt grepp, säger Gunno Sandahl, ordförande för Svensk Jazz.

Motiveringen lyder: ”Årets klubb är en arrangör som i allt lyckats skapa ett genuint och förtroendefullt möte mellan musiker och publik. De är den lilla ortens entusiaster som bevisar att kunskap och vilja står över geografisk hemvist genom att boka med mod, visshet och jazzens ständiga utveckling i blick. Årets jazzklubb 2021 är Alvesta Jazz & Blues”.

-Jättekul, stort tack!  Klubben har i många år arbetat med att hitta ny och spännande musik och inte minst att få mötet mellan musiker och publik att bli nära och ömsesidigt. Och även mellan nu yrkesverksamma musiker och blivande, eftersom vi alltid hämtar förband från jazzlinjen på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö. Vi brukar känna på oss att vi får till dessa kontakter. Att få en så fin utmärkelse blir en bekräftelse på att vi lyckas säger Jan Strand, ordförande och bokningsansvarig på Alvesta Jazz & Blues.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.