Årets EJN Award for Music & Community tilldelas B:Music, Birmingham

Text: Patrik Sandberg

Det 5:e EJN Award for Music & Community går till B:Music i Birmingham. Årets vinnare presenterades under den europeiska jazzkonferensen 2023 i Marseille.

Priset tilldelas varje år i regi av  Europe Jazz Network (EJN) till en organisation eller ett projekt för dess banbrytande arbete med social integration. EJN Award for Music & Community uppmärksammar organisationer som har berikat människors liv genom deltagande i musik, engagerade lokalsamhällen som övervinner alla slag av tillträdesbarriärer eller utbildats eller underhållits genom musikaliska aktiviteter som en ständig strävan att engagera sig i samhället och dess behov.

Motiveringen lyder: ”På ett imponerade och inspirerade sätt har B:Music och deras Generation Ladywood-projekt tydligt och direkt sökt upp och involverat unga människor från Birminghams kulturellt mångfaldiga lokalsamhällen. Genom att nå och påverka unga musiker som riskerar utestängning, och från ett brett spektrum av bakgrunder, förmågor och erfarenheter, speglade de olika sessionsledarna också demografin i dessa samhällen väl. Generation Ladywood bevisar hur långsiktiga investeringar i gruppmusikskapande kan ha positiva och långvariga effekter på livet för dessa unga urbana utövare, när de levereras med sådant engagemang och passion. Utöver detta driver B:Music andra projekt som har liknande syften, såsom Progression Pathways eller Peer Mentoring Scheme, och har gjort ett enastående jobb med att koppla ihop alla dessa olika projekt, för att kunna erbjuda deltagarna många möjligheter till uppföljning och till ett långsiktigt engagemang. Vi hoppas att dessa exemplariska projekt kommer att vara lika inspirerande för andra EJN-medlemmar i deras pågående arbete inom området social integration.”

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser