Årets Impra Guld till Jazz i Malmö!

 

Impra instiftade 2012 ett hederspris som delas ut till en arrangör som under året visat att de vill förändra och aktivt verkar för ett jämställt jazzsverige.

De klubbar Impra driver eller samarbetar med arbetar utifrån en enkel regel: banden ska innehålla minst en kvinna. Kvinnliga konstnärliga ledare och kvinnliga instrumentalister är extra välkomna då det framförallt är dem vi saknar i programmen hos andra jazzklubbar.

Impra vill se en liknande medvetenhet och strävan hos arrangörerna i Sverige och vill med Impra Guld uppmuntra, inspirera och stödja de klubbar som väljer att arbeta utifrån liknande principer.

Impra Guld 2013 tilldelades föreningen Jazz i Malmö under jazzkattsgalan på Fasching den 15 oktober.

Motiveringen löd: Arbetet för ett jämställt musikliv är fortfarande nytt för många verksamma i musiklivet. Jazz i Malmö har med nyfikenhet, mod och engagemang visat att man måste prova nya grepp för att lära sig ännu mer. Viljan att se över sin programläggning med nya glasögon, anta en ny, uttalad strategi och se vart den leder är en inspirationskälla för både arrangörskollegor och musiker.