Årets Jazzkommun 2014: Hässleholm!

Hässleholms kommun har av Riksförbundet Svensk Jazz utsetts till Årets Jazzkommun 2014.

 

-Vi är väldigt glada över att vår kommun får ta emot denna utmärkelse som ytterligare placerar Hässleholm på Sveriges kulturella karta. Det är ett resultat av ett hårt och målinriktat arbete, framför allt från Hässleholms Jazzklubbs sida, som nu bär frukt och som vi alla skall vara stolta över, säger Kulturchef Anders Rosengren.

Utmärkelsen har delats ut av Riksförbundet Svensk Jazz, tidigare Svenska Jazzriksförbundet, sedan 1998 och i motiveringen till 2014 års utmärkelse står bland annat ”För att uppmuntra kommunen och klubben till fortsatt gott samarbete i att sprida jazzen som konstform, dels till musikstuderande ungdom, men också genom att synliggöra jazzen för en bredare publik med fler och kvalitativa konserter”.

-Speciellt som vi firar 50 år som jazzklubb 2014, är vi både glada och stolta över att få denna utmärkelse, säger Bernt-Ove Kroon, ordförande i Hässleholms Jazzklubb.

I dagarna blev det också klart att Hässleholms Jazzklubb även fått förtroendet att stå som värdklubb för Svensk Jazz årliga Jazzriksdag som nästa år infaller den 9-11 maj. Under dagarna tre kommer då medlemmar från landets alla hörn att samlas för inspiration, utbyte och för att delta på förbundets årsmöte.