Årets Stim-stipendiater utsedda

Varje år delar Stim ut stipendier till musikskapare inom alla musikgenrer, i år får 108 personer dela på 4,5 miljoner kronor. I år är nästan varannan stipendiat en kvinna. Bland Stims alla anslutna är bara 20 procent kvinnor, men av stipendieansökningarna var 31 procent kvinnor och det är 46 procent kvinnor bland mottagarna av 2017 års stipendier. Aldrig tidigare har så många musikskapare sökt stipendier från Stim, hela 1 742 personer har skickat in en ansökan, vilket går att jämföra med fjolårets 1 333.

Glädjande att konstatera är att flera av årets stipendiater är verksamma inom jazzen. Här några av årets stipendiater: Daniel Karlsson, Minna Weurlander & Tania Naranjo, Isabel Sörling, Iriz Bergcrantz. Lisa Björänge, Carl Bagge, Lars Danielsson, Mariam Wallentin, Carl Johan Rasmusson, Mathias Landeaus, Fredrik Lindborg.

Stipendierna är en del i Stims musikfrämjande uppdrag och syftar till att säkerställa återväxt och mångfald i svensk musik. Vår bransch är extremt mansdominerad och därför är det positivt att så många kvinnliga låtskrivare och tonsättare har kvalificerat sig som stipendiater, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.
En komplett lista över 2017 års stipendiater finns här: www.stim.se/stipendiater2017
Stipendierna delas ut 5 december på Stim Music Room på Debaser i Stockholm.
Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.