Artisterna som ska uppträda på årets P2 Jazzkatten-gala är släppta

Monica Dominique. Foto: Johannes Lundberg/Sveriges Radio

I mitten av september kungör Sveriges Radio vilka artister som är nominerade att vinna årets fem P2 Jazzkatten-priser. (Du har väl förresten inte glömt att skicka in förslag på de som du tycker ska nomineras? Om du glömt – ingen fara, du har till och med den 31 augusti på dig!)

Josefine Lindstrand. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Redan i dag kan vi emellertid avslöja vilka artister som är bokade att uppträda på P2 Jazzkatten-galan … och de artisterna är Monica Dominique/Filip Jers, Jari Haapalainen Trio, Ellen Andersson Quartet, Josefine Lindstrand och salsabandet La Liga Habanera!

Vad har vi i P2 Jazzkatten-publiken då att vänta oss? Tja, Monica Dominique och Filip Jers vann båda P2 Jazzkatten 2016 (hederspriset Guldkatten och Årets musiker respektive) och deras gemensamma spelning på P2 Jazzkatten-galan 2017 kommer att bli unik. Josefine Lindstrand kammade i sin tur hem Jazzkatten för Årets kompositör i fjol och i samband med det fick hon i uppdrag att specialskriva ett verk till P2 – det verket (som ska ”[leka] med hur staden låter och känns, vibrationerna, smutsen, det vackra, och alla människor som lever där och möts varje dag”) uruppför hon på årets P2 Jazzkatten-gala. Jari Haapalainen Trio och Ellen Andersson Quartet lär, som vanligt, leva upp till alla ens högt ställda förväntningar. Och La Liga Habanera? Se själv.

P2 Jazzkatten-galan 2017 går av stapeln på Fasching i Stockholm den 10 oktober. För mer information, se sverigesradio.se/p2jazzkatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.