Avika, Rackstadsmuséet 17/1: Lena Willemark

TRÄD AV LJUS,
Rackstadmuseet
Torsdag 17 januari
På scen 19.00

Lena Willemark på Rackstadmuseet

På torsdag kväll får vi lyssna till ett unikt musikaliskt möte på Rackstadmuseet mellan tre, inom sin genre, världsledande musiker.

Lena Willemark, med rötterna i Älvdalen, är sedan många år vår klart ledande folksångerska och fiolspelare. Hon har fått otaliga priser och utmärkelser för sina konstnärliga tolkningar, är alltid öppen för nya musikaliska möten och har även gjort sig ett stort namn utanför Sveriges gränser.

Karin Nakagawa har sitt ursprung i den gamla japanska musiktraditionen där hon vid 12 års ålder började studera det harpliknande instrumentet Koto, ett instrument som man sällan hörs utanför Japan. Karin arbetar mycket med musiker från hela världen, gärna från andra genrer som jazz och folkmusik men också med andra konstnärliga uttryck som dansare, målare och skådespelare. Hon anses idag vara en av mycket få experter på den 25-strängade Koton.

Anders Jormin är komponist och hyllad kontrabasist med världsrykte inom samtida improvisationsmusik. Genom att även vara professor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och hedersdoktor har Anders ett högst internationellt arbetsfält och är en av Skandinaviens mest efterfrågade tonkonstnärer.

I det gemensamma projektet Lyöstraini, som betyder träd av ljus på älvdalsmål, arbetar de tre med att utifrån japansk klassisk tradition, med improvisationer och med Lenas texter på älvdalsmål, mötas i en unik musikalisk värld. Ensemblens musik bär en förnimmelse av historia, samtid och morgondag – i samma klingande andetag.

130:-,
100:- medl. i Arvika Jazz & Blues Club, Konsertföreningen eller Rackstadmuseet.
Studerande samt barn under 16 år gratis.