Avishai Cohen första artistsläpp för Stockholm Jazz Festival

SJF logo brun 550px

Stockholm Jazz Festival 2013 spinner vidare på 2012 års lyckade festival, berättar festivalens VD Lena Åberg Frisk.

Festivalen 2012 blev en publik- och ekonomisk succé med över 12.000 besökare på festivalens scener i Stockholm

– Vi fortsätter inomhus och sprider ur oss på Stockholms finaste scener. Vi kommer att bygga ut samarbetet med arrangörer i länet – men också i hela landet. För oss är det viktigt att jazzfestivalen speglar det levande jazzliv som finns i hela Sverige – året om.

Nytt för 2013 bli ett långsiktigt partnerskap med en annan jazzgigant – Copenhagen Jazz Festival. Den svenska och den danska festivalen kommer att ägna sig bland annat åt artistutbyten.

Det första släppet sker 15 april då biljetterna till Avishai Cohen with Strings släpps till försäljning.

 – Att som första festivalnamn få presentera efterlängtade Avishai Cohen med sitt helt nya projekt känns verkligen roligt. Inte minst med tanke på hans nära relation till den svenska publiken, säger Lena Åberg Frisk

 Avishai Cohen fick sitt genombrott som sideman till Chick Corea. Idag är han en av världens främsta basister. Han är också upphovsman till en rad uppmärksammade projekt, band och konstellationer.

Avishai Cohen With Strings foto YokoHiguchi

 

Men det är som kompositör han vunnit mest musikalisk mark de senaste åren. Nu kommer han till Stockholm Jazz Festival med sitt senaste projekt, Avishai Cohen with Strings, kulmen på ett flerårigt arbete där kompositioner med sång på hebreiska, spanska och ladino sömlöst vävts samman med Cohens israeliska rötter och den samtida jazzen.

I centrum av det nya projektet står en stråkkvartett. Cohen har bytt ut en av violinerna mot en viola för att få en mörkare och djupare klang. Vid sidan av kvartetten hittar vi en ung spännande trio med Nitai Hershkovits på piano, Ofri Nehemya på trummor och, lite mer oväntat, Yoram Lachish på oboe!

Stockholm Jazz Festival 2013:

 Avishai Cohen with Strings
Fredag 18 oktober, 18:00
Entré: 450 kr

Scen: Stockholm Jazz Festival, Konserthuset

FÖRKÖP

Precis som förra året säljs inga festivalarmband, istället säljs separata biljetter till respektive konsert. På detta sätt kan besökaren själv plocka ihop sin egen jazzgodispåse och skapa sin alldeles egna jazzfestival.

 Förköp sker via stockholmjazz.se eller via respektive scen.

 

Biljetter till festivalens konserter kommer släppas i omgångar, med start 15/4.