Bangen summerar festivalen

Bangen Jazz & Blues arrangerades i somras för den 23:e gången! 

 
Festivalen genomfördes 27–28 juni under bra väderförhållanden och publiktillströmningen låg på cirka 900 personer per festivaldag, vilket var en ökning i jämförelse med 2012.

Programmet var mycket uppskattat, en blandning av etablerade och nya unga lovande artister som ger mersmak inför kommande festivaler. Den nya satsningen med en”Barnkonsert”, på lördagen den 28 juni, med Sarah & Georg Riedel som framförde musik från Astrid Lindgrens sagor blev en stor succé! Barnkonserten lockade mycket publik och vi hoppas att detta kan locka fler besökare till festivalen i framtiden.

Årets festival gick glädjande nog ihop ekonomiskt, vilket vi inte trodde på från början eftersom vi började året med ett underskott. Tack vare ett fortsatt starkt stöd från välvilliga fonder, stiftelser, sponsorer och inte minst den fantastiska publiken har vi nu tagit igen underskottet och kan börja om från ruta ett vilket känns väldigt lovande inför nästa års festival. 

Bangen Jazz & Blues vill också rikta ett stort tack till alla välvilliga eldsjälar som hjälpt till att anordna årets festival.

För mig som ny ordförande har detta varit en väldigt spännande resa och jag har lärt mig otroligt mycket på väldigt kort tid. Nu ser jag fram emot ett nytt år med en festival som vi kan utveckla ännu mer. Vårt mål är på sikt att Bangen ska bli Sveriges ledande jazzfestival!