Bildspel: Per Erik Berglund – Jazz från 70-talets slut

« av 12 »

(Klicka någonstans på bilden ovan för att öppna bildspelet.)

Har du varit på Fasching på sistone? I sådant fall har du säkert beundrat fotografierna som hänger i foajén och i själva konsertlokalen. De är tagna av Per Erik Berglund och utgör sammantaget en utställning betitlad ”Jazz från 70-talets slut”.
”Allt började under Stockholms Jazzdagar 1978”, skriver Berglund i ett mejl. ”Claes Jansson förestod Fasching, och mot att jag levererade bilder till klubbens anslagstavla fick jag komma in gratis. Vid den här tiden jobbade jag som fotoassistent hos en reklamfotograf och hade tillgång till mörkrum på kvällarna. Jag fotograferade på Fasching, Konserthuset, Moderna museet och Kulturhuset. En tid fotograferade jag för OrkesterJournalen. 1979 besökte jag också jazzfestivalen i Kongsberg, i Norge. Fast det var många år sedan har jag många starka och härliga minnen från konserterna och fotograferingarna.”

”Jazz från 70-talets slut” pågår till april. I bildspelet ovan bjuder vi på några smakprov från den. Titta och njut!

Om Berglunds besök på Kongsberg läser du för övrigt i OrkesterJournalen #11/1979!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.