Dahlquist, Robert ”Bob” – tenorsaxofonist, klarinettist

Bob Dahlquist framför sitt band Swingbolaget 1974. Foto: Jan-Olof Fritze

(2 september 1938 – 6 september 2005)

Robert ”Bob” Dahlquist föddes i Stockholm men växte upp i en musikalisk miljö i Göteborg. Han var ende son till visdiktaren och sångaren Lasse Dahlquist.

Han spelade i olika band på 1950-talet, bland andra i Tommy Nilssons orkester som runt 1955 även vann en lokal tävling för jazzorkestrar. I början av 1960-talet medverkade han i en sen upplaga av Kenneth Fagerlunds orkester. Han blev aldrig musiker på heltid men hade jazzen som sitt stora intresse vid sidan av sitt jobb som gymnasielärare.

Från 1970-talet och framåt spelade han oftast med sina egna grupper Bob Dahlquist’s kvintett och Swingbolaget. 1976 var han också med i ett par låtar på Nils-Bertil Dahlanders lp Jazz with a Swedish Accent.

1995 spelade han tillsammans med pianisten Sven-Eric Dahlberg in ett potpurri på några av faderns låtar för cd:n Vårt hjärtas Lasse Dahlquist (Nilento Records).

Han var också engagerad i Lasse Dahlquist Sällskapet. Sin fars manuskript och annan musikalisk kvarlåtenskap lät han testamentera till Göteborgs universitetsbibliotek.

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser