Ringstrand, Willard – pianist, arrangör

(13 oktober 1908 – 2 november 1973)

Willard Ringstrand föddes i Stockholm och började sin musikerbana hos Karl Gerhard i slutet av 1920-talet men var också tidigt ackompanjatör åt Ernst Rolf.

Han medverkade sedan i en mängd olika musikaliska sammanhang, som ackompanjatör på revyteatrar, på turnéer i Folkparkerna, med Hans Bingangs orkester, som även turnerade i Ryssland, som orgelsolist på Skandiabiografen i Stockholm och som producent på skivbolaget Sonora.

Han var också ackompanjatör åt kvartetten Synkopen och hade av och till egna orkestrar. Han förekom även i jazzsammanhang på skiva med Sonora Swing Swingers, Sven Arefeldt, Alice Babs, Folke Eriksberg och Lulle Ellbojs orkester vid dennes inspelningar med Valaida Snow. Ringstrand och Jocke Johansson framträdde också som dubbelpianisterna Joker Twins såväl i radio som på grammofon.

Från 1947 var han anställd vid dåvarande Radiotjänst, först som programredaktör vid musikavdelningen. 1957 blev han chef för underhållningsavdelningens musiksektion och från 1962 var han även ansvarig för avdelningens omfattande bandsektion.

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser