Dags för Stockholm Women’s International Jazz Festival 2020

Lördagen den 7 mars äger den andra upplagan av Stockholm Women’s International Jazz Festival rum på Teaterstudio Lederman i Stockholm.
– Precis som premiäråret har alla band som uppträder under festivalen kvinnliga bandledare – ett av banden som uppträder i år består dessutom uteslutande av kvinnliga musiker, berättar Silvia Sardeira, Stockholm Women’s International Jazz Festivals initiativtagare och producent.
– Temat i år är samband, systerskap och samverkan. Vi uppmanar alla musiker, jazzgemenskaper och publiker att hjälpas åt och stödja varandra ”som en”. Idén till temat kom från vårt programutbyte med festivalen Festi Jazz International de Rimouski i Québec. Kanadensiska Emie R Roussel Trio kommer spela på vår festival och The Splendor har bjudits in att spela på Festi Jazz. Alla parter vinner på sådana utbyten – musikerna, arrangörerna och viktigast av allt publikerna, som får chansen att njuta av nya och spännande artister.
Vilka artister är det som kommer på Stockholm Women’s International Jazz Festival 2020?
– Malin Wättring 4 med Malin Wättring, Naoko Sakata, Donovan Von Martens, William Soovik, Anna Lund och gästen Lisbeth Diers. Jag bokade den prisade saxofonisten och kompositören Malin Wättring dels för att hon öppnar dörrar till improvisationen och för att vi ville ha ett band från Göteborg som skapar en familjär känsla. Tidigare nämnda kanadensiska pianisten Emie R Roussel kommer med sin trio. Hennes succégig under fjolårets showcase på Jazzahead i Bremen har nu resulterat i hennes första turné i Europa och Stockholm Women’s International Jazz Festival passade perfekt in i hennes spelschema. Som tredje band har vi bokat en trio bestående av den danska slagverkaren Marilyn Mazur, sångerskan Josefin Cronholm och den japanska pianisten Makiko Hirabayashi. Alla individuellt skickliga musiker som jag tror kommer skapa stor magi tillsammans!
– Vår vision är att ordna festivalen årligen men även att på lång sikt presentera festivalen internationellt. Jag hoppas du kommer intervjua mig när vi firar 20 år!

Följ Stockholm Women’s International Jazz Festival på Facebook.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.