Miho Hazama är DR Big Bands nya chefsdirigent

Foto: Nicolas Koch Futtrup

Den 32-åriga japanskan Miho Hazama blir ny chefsdirigent för DR Big Band. Kompositören och arrangören har lett storbandet under flertalet stora konserter under två års tid men blir nu fast chefsdirigent.

Hazama har ett gediget CV – hon har till exempel examen i klassisk komposition från Kunitachi Conservatory i Japan och examen som jazzkompositör från Manhattan School of Music i New York. På det sistnämnda universitetet hade hon lärare som Maria Schneider, Jim McNeely och Vince Mendoza.

Hazama har även varit konstnärlig ledare för New York Jazzharmonic. WDR Big Band, Metropole Orchestra Big Band, Bohemian Caverns Jazz Orchestra och Tokyo Philharmonic är andra hon samarbetat med genom åren och hon har dessutom hunnit släppa fyra album som bandledare på Verve-etiketten.

I ett pressmeddelande säger DR Big Bands konstnärliga ledare Birger Carlsen att Miho Hazama kommer att inspirera både bandet och det danska musiklivet med sina starka musikaliska idéer, sina färgstarka kompositioner och inte minst hennes kontakter till de mest spännande namnen i den nya generationen på den internationella jazzscenen just nu.

Klara konserter i skrivande stund med Miho Hazama som chefsdirigent är:

DR Big Band & John Scofield, DR Koncerthuset, Köpenhamn, 26 oktober
DR Big Band & Miho Hazama, DR Koncerthuset, Köpenhamn, 22 november
DR Big Band – Jazz Gold, DR Koncerthuset, Köpenhamn, 21 februari 2020

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.