De första artisterna till Stockholm Jazz Festival 2018 är släppta

Rymden

Idag presenterades de första akterna till årets upplaga av Stockholm Jazz Festival, som hålls mellan den 12-21 oktober. Bland de klara namnen syns internationella stjärnor som Carla Bley Trio, Jan Garbarek Group och fusionveteranerna Yellowjackets. Norske pianisten pianisten Bugge Wesseltoft kommer framträda med Rymden – en ny pianotrio han har tillsammans med basisten Dan Berglund och trummisen Magnus Öström (båda tidigare medlemmar i e.s.t.) Bo Sundström (Bo Kaspers Orkester), sångerskan Sanna Ruohoniemi, den brittiska sångerskan Stacey Kent, den amerikanske gitarrvirtuosen Cory Wong samt de två brittiska, kritikerhyllade nykomlingarna Yazz Ahmed och Alfa Mist kommer också att sätta sin prägel på årets festival.

Festivalchefen, tillika Faschings VD Eric Birath kommenterar de första bokningarna så här:

”Den brittiska jazzscenen är just nu het och påminner om det som händer på den amerikanska västkusten. En jazz som är mer sökande och andlig än på många år och som gärna tar in influenser från hela världen.
Det känns fantastiskt kul att få erbjuda publiken premiärkonserten med Bugge Wesseltofts nya trio med Dan och Magnus. Jag ser det lite som ett minnesmärke över Esbjörn Svensson.”

Fler artister som kommer uppträda presenteras fortlöpande under våren och hela festivalprogrammet presenteras i augusti.

Följ Stockholm Jazz Festival på stockholmjazz.se och/eller facebook.com/stockholmjazz.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.