Denne uge i Montmartre: 23 – 25/5

WinardHarper LJF10 photoby-FranKaufman


  23.–24. maj: Nikolaj Bentzon Trio feat. Winard Harper

  

Nikolaj Bentzon er en af vores mest swingende og virtuose pianister. Han har høstet stor anerkendelse for sit arbejde med DR Bigband og som leder af sit funky Brotherhood, men nu vender han tilbage til udgangspunktet – det hårdt swingede trioformat som Oscar Peterson uddødeliggjorde.

 

Disse to aftener præsenterer et helt nyt line-up med den eminente amerikanske trommeslager, Winard Harper, og Thomas Fonnesbæk som måske er den danske bassist som kommer tættest på NHØP’s fantastiske styrke og swing. Winard Harper har blandt andre spillet med Dexter Gordon, Betty Carter og Johnny Griffin og er blandt de mest underholdende og publikumsvenlige trommeslagere i verden. Koncerterne optages til CD-udgivelse senere på året.

 

Line-up:

Nikolaj Bentzon (Piano / DK)

Thomas Fonnesbæk (Bass / DK)

Winard Harper (Drums / US)

 

Entré: 275,-

 

25. maj: Dexter Gordon – 90 years 

Montmartre og Dexter Gordon er tæt forbundne. Denne store saxofonists tilstedeværelse i Københavni 60’erne og 70’erne efterlod et varigt aftryk i jazztraditionen hertillands og var med til at gøre København til den internationale jazzby, den stadig er i dag.

 

Så når Dexter i år ville være fyldt 90 år fejrer vi ham, som i Dexters dage, med et møde mellem danske og amerikanske musikere: Tomas Franck hører til i den absolutte elite på Dexters eget instrument, tenoren. Carsten Dahl er en af vor tids mest originale pianister med en helt særlig tilgang til jazzens udødelige standardrepertoire. Jesper Lundgaard er ud af den enestående basskole, der blev uddannet i det gamle Montmartre, og som har givet danske bassister ry for at være blandt de bedste i verden. Disse tre københavnske ikoner får denne aften følgeskab af amerikaneren Winard Harper, der allerede som tyveårig spillede med Dexter.

 

Line-up:

Tomas Franck (Tenor sax / SE)

Carsten Dahl (Piano / DK)

Jesper Lundgaard (Bass / DK)

Winard Harper (Drums / US)

 

Entré: 325,-

 

 

Billetter i forsalg på Billetlugen

Alle koncerter starter kl. 20.00 (entré)

 

Yderligere information: 

Christian Brorsen, Musikchef, christian@jazzhusmontmartre.dk – mobil 28 91 70 90

Eskil Elling, PR-ansvarlig, eskil@jazzhusmontmartre.dk – mobil 27 59 28 10