Det blir Compunctio-festival den 27 augusti

compunctio

Skivetiketten Compunctio presenterar ännu en gång en festival på Nya Slottet Bjärka-Säby, 2 mil söder om Linköping.

Så här berättar arrangörerna i sitt pressmeddelande:

Festivalen presenteras i samarbete med studieförbundet Bilda, Nya Slottet, Liljeholmens folkhögskola samt kultur- och fritidsnämnden i Linköping. Det är fjärde året som vi har möjligheten att få bjuda in till en mättad, koncentrerad och lekfull dag full av musik, möten och gott kaffe

Slottskaféet, prisade för sitt surdegsbröd gjort på närproducerade råvaror och sitt goda kaffe, har öppet under hela festivalen.

Nicolai Dunger
På scenen är Dunger som ingen annan. Han övertygar, drar dig med, lirkar, skönsjunger, exploderar och framstår som en pastoral rockikon. Dungers enorma intensivitet, karisma och geni har gett honom en speciell plats i fler hjärtan än de flesta andra svenska artister och då särskilt hos den amerikanska publiken. Gång efter
annan sjunger vår svenska stolthet från norr ut inför fullsatta hus i New York.

Han har arbetat och turnerat med Will Oldham, Calexico, Mercury Rev och Sufjan Stevens.

Yun Kan 10
Så här skriver Orkesterjournalen om en tidigare konsert med bandet: ” Det här är en fullständigt originell musik. Just det egna sound som jag tror att Ljungkvist vill skapa. Och denna varma närvaro som han uppvisar, tycks smitta av sig på de övriga nio i bandet. Så långt ifrån en intellektuellt kylig attitydmusik man kan komma.
Det var både varmt och distanserat, glimt i ögat och allvarligt på samma gång. Ibland infann sig en magisk nästan överdrivet konstfull mättnad.”

Tio av landets mest eftertraktade improvisations- och jazzmusiker i samma band:
Fredrik Ljungkvist – saxofon, Sofia Jernberg – röst, Amit Sen – cello, Mattias Welin – bas, Mattias Risberg – keyboards, Klas Nevrin – piano, Mats Äleklint – trombon, Per-Åke Holmlander – tuba, Raymond Strid – trummor, Jon Fält – trummor

Sofia Jernberg / Eivind Lønning
Den gudabenådade sångerskan Sofia Jernberg möter här en av de just nu mest lysande unga stjärnorna på den norska jazzhimlen, trumpetaren Eivind Lønning.

David Åhlén
Efter succén med skivan We Sprout in Thy Soil (Compunctio 2009) har David fortsatt att komponera sin djupt berörande sakrala pop. Den musiken kommer att framföras på festivalen.

Andreas Eklöf / Andreaz Hedén
En konstmusikkompositör och en jazzpianist i ett klangfullt möte. 100 år gamla pianoklanger blandas med nya. Cittran klingar över en bädd av elektroniskt sprak. Svindlande improvisationer möter geniala strukturer.

Bokning och mer info på www.compunctio.com