Sthlm: Det händer på Stallet 3 & 22 februari

Konserter på Stallet:

Fredag 3 februari: Tribut till Elis Regina 30 år med Denise Fontoura Konsert

Onsdag 22 februari: Jelena Jakubovitch/Renato Borghetti P2 dubbelkonsert

Fredag 3 februari 20.00  Tribut till Elis Regina 30 år med Denise Fontoura Konsert

En av många som inspirerats av en av Brasiliens största sångerskor Elis Regina är Denise Fontoura, en brasiliansk sångerska bosatt i Estland med hela världen som scen. Med en härlig röst och gott sväng för hon arvet efter Elis Regina vidare.

Gästartist: den teatrala sångerskan Bartira Fortes från delstaten Minas Gerais är en firad skådespelerska i hemlandet och har under de senaste åren dykt alltmer in i musikens värld. För några år sedan började hon framföra sin favoritmusik – Bossa nova och samba, som är två genrer hon har nära hjärtat.
Musiker: Thomas Törnheden piano, Ola Bothzén slagverk,

Ett Stallet Friends arrangemang i samarbete med Mahno Silvha och MH7Brasil-Events

Entré: 140kr/100kr stud&medl

Onsdag 22 februari 19.00 Jelena Jakubovitch/Renato Borghetti P2 dubbelkonsert

Med en enastående musikalitet och med stor känslighet öppnar Jelena Jakubovitch dörren till den romska musikskatten från Ryssland. Ut kommer dramatiska, melankoliska och romantiska sånger om kärlek, sorg och bittra minnen.

Jelena Jakubovitch-Sång, Lelo Nika-Accordion, Andreas Unge bas, Gustav Lundgren gitarr, Jesper Nordenström piano och Olle Linder slagverk.

Extas, humor och förstklassig virtuositet, dragspelsfantomen Renato Borghetti är superstjärna bland de nya folkmusikerna från Rio Grande do Sul i södra Brasilien.

Den karismatiske gauchon har reviderat, anpassat och moderniserat många av de gamla traditionerna från sitt hemland. Hans shower är oförglömliga live-evenemang, som erbjuder en gnistrande och elegant blandning av traditionella former som Milonga, Chacarera och Chamamé med inslag av jazz, tango och kammarmusik.

I samarbete med Sveriges Radio P2 ”Världens liv” Entré 160/100kr stud & medl

Stallet finns på Stallgatan 7.

Mer info finns på www.stallet.st

Onsdag 22 februari 19.00 Jelena Jakubovitch/Renato Borghetti P2 dubbelkonsert