”Det var lycka från första stund”

För första gången vinner en skiva på Moserobie Gyllene Skivan. När OJ ringer upp och berättar nyheten blir skivbolagsbossen Jonas Kullhammar väldigt glad.

Vad betyder det för dig och skivbolaget?
– Det är ju svårt att veta eftersom jag aldrig har vunnit förut. Men det känns väldigt kul, det är ju någon slags erkännande. Jag tycker att hela röstningsförfarandet är väldigt bra, att det är en jury och att juryns röst väger tyngst så att det inte är den som har flest kompisar på Facebook som automatiskt vinner.

När blev det klart att skivan skulle spelas in?
– Det var väl inte så jättelång planering tror jag. Per hade redan satt igång processen när jag blev inblandad. Han ringde och berättade att han hade börjat spela in en ny skiva och frågade om jag var intresserad. Jag sade ja till hundra procent utan att ha hört en ton. Jag har ju tjatat på Per genom åren också.

På vilket sätt har du varit inblandad i skivans tillblivelse?
– Man kan säga att jag har varit så inblandad som Per har velat. Jag har inte lagt mig i någonting självmant. Jag brukar inte göra det med skivor jag ger ut, utan jag vill att skivorna ska bli som artisten i fråga vill. Men jag har kommit med idéer och synpunkter när Per har frågat, till exempel om låtar och upplägg med om man ska ha dubbelvinyl eller enkelvinyl, men det är ju Pers verk. Jag har inte varit med och pillat någonting med mixar och så vidare, däremot har jag tipsat om mastring och sådana grejer. Sedan har jag ju gjort arbetet med all press och sådant.

Vad tycker du om skivan?
– Jag tycker den är fantastisk, det var lycka från första stund för min del. Skillnader finns i jämförelse med det han gjorde förr, men jag tycker snarare att likheterna är det som är mest intressant. Kompositionsmässigt så hör man fortfarande att det är han. Jag tycker, vem det än gäller, att det är det som är det mest intressanta, hur det liksom går vidare utan att personligheten försvinner.

Har du någon favoritlåt?
– Jag har flera favoritlåtar. Jag gillar den som heter Fredrik Ljungkvist väldigt mycket. Men jag har nog ingen konkret favorit. Jag älskar också spåren när Johan Lindström är med, det måste jag nog hålla fram som favoritspåren.

Något annat du vill säga om skivan?
– Nej, det är väl mest att jag hoppas att det ska komma en ny så snart det bara går. Att det inte ska dröja 16 år till nästa. Han har planer… sedan kommer ju skivan med Jari Haapalainen Trio där han är med. Men det blir något annat.

Magnus Nygren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.