Doktor Landgren tar emot

drlandgren.jpg
  Nils Landgren – äntligen i hatten                                                                 

Redan i augusti utsågs trombonisten, vokalisten, orkesterledaren och mycket annat, Nils Landgren till hedersdoktor vid Karlstads Universitet, men det var först den 22 januari han hade tillfälle att ta emot doktorshatten. I universitetets Aula Magna fick han äntligen sin huvudbonad av professor Christina Grenholm, och sedan firades det med konsert både eftermiddag och kväll.

I motiveringen heter det bland annat: " Nils Landgren är en framstående representant för den värmländska musiktraditionen och för Ingesunds förmåga att i sin musiklärarutbildning ge plats för musikanten. Ett utsökt kommunicerande spel, instrumental skicklighet, en behaglig personlig scenisk framtoning i kombination med en sensuell sångröst gör att Nils Landgren med sin internationella arena platsar bland de stora svenska jazzmusikerna och musikaliska estradörerna. Karlstads universitet gläder sig åt att på detta sätt få förstärka det konstnärliga verksamhetsområdet".

Det blev två konserter för att fira ordentligt, en för universitetets personal och en för allmänheten, och båda var snudd på fullsatta. Tillsammans med Nils fanns Ingesunds All Star Quartet med Daniel Nolgård på piano, Göran Klinghagen på gitarr, Thomas Markusson på bas och Anders Kjellberg på trummor. Dessutom medverkade universitetets båda körer Söt Likör och Sällskapet CMB under ledning av Leif Nahnfeldt.

Det blev en härlig musikstund, präglad av den musikalitet, värme och närvaro som alltid gör sig gällande när Nisse Landgren finns på scenen. En värdig hyllning för en värdig hedersdoktor!