Duo Naranjo-Weurlander på Kulturmejeriet

Bild1

Vykort från Kulturmejeriet i Lund 1 februari 2014

Jag har på trenne olika sätt upplevt den färgstarka Duo Naranjo-Weurlander med sin glödande nytango i en finsk-latinamerikansk tappning.

 

Bild2

Först den nya skivan Entwined (recenserad i OJ) samt för några dagar sedan i det brilliant omväxlande P2 Live och nu på Kulturmejeriet i Lund. Tania Naranjo på flygel och Minna Weurlander på accordion går träffsäkert i Astor Piazzollas och Richard Gallianos fotspår och bjuder på egen färgstark musik med generös värme och mycket temperament.

Bild3

 

Wedding dance, Tangofantasier (av Kjell Edstrand), Spin, Utøya mfl dynamiska låtar får vi njuta av. Den mestadels jazzintresserade publiken är minst sagt med på noterna, vilket extranumret bekräftar med långa applåder och visslingar. Tack vare Tania och Minna har även mitt intresse ökat för denna sköna musikform.

Bild4

Musikföreningen Plektrum har sedan 1990 arrangerat Jazzbruncher på Kulturmejeriet och denna konsert är den första i ett nytänkande som heter Klubb Plektrum – afternoon blue notes & sånt. Det serveras ingalunda brunch med det nya konceptet, men väl mat, smörgåsar, kaffe mm.

Till påsk varar vårens program:

8/2 Cecilie Norby Quartet (DK)
15/2 Mostly other people do the killing(US)
22/2 The Thing (SE, NO)
1/3 Elin Larsson Group
8/3 Miriam Aïda Afro Samba Orchestra
15/3 Pombo
22/3 The Quiet Nights Orchestra
29/3 Naoko Sakata Trio
5/4 Bara Jazz feat. Linda Pettersson
12/4 Cecilia Wennerström Quartet.

Text & foto: Lasse Seger