Fasching Academy ordnar workshop och Jazz Fest Camp

Jazzklubben Fasching ordnar under namnet Fasching Academy workshop och Jazz Fest Camp i samband med Sthlm Jazz Fest. 

Lena Åberg Frisk presenterar tankarna bakom:

Under Sthlm Jazz Fest skapar vi en ny mötesplats.

Vi som jobbar med Fasching och Sthlm Jazz Fest har så många kontaktytor under ett år – alla ni som jobbar renodlat med jazz, förstås, men även många som kanske bara möter jazzen genom oss och som har andra huvudområden. Vi vill ge er alla en inspirerande injektion!

Från Ghana kommer skivbolagsdirektör och musiker som står bakom den nya musikformen Hip-Life, framväxt på gatan i korocken mellan urban hip-hop och urgamla afrikanska musiktraditioner.

Från Mali kommer två av skaparna av Ökenfestivalen – hur får man till en festival mitt i öknen som lockar besökare och artister från hela världen?!

Från heta framtidsanalytikerna på Kairos Future får vi dels en nyttig och kanske överraskande genomgång av vad dagens unga gå i gång på, dels en internaktiv workshop unikt designad för musikarrangörer.

Det blir samtal om idrott och musik – kanske borde vi samarbeta mer? – och om musikers möjligheter att etablera sig internationellt – man måste inte vara stjärna för att lyckas!

Många spännande samtal att del av alltså – många möjligheter till mingel och nätverkande! Efter programmet på Clarion fortsätter vi på Sthlm Jazz Fest, i Green Room och på konserterna.

Vi ses på Clarion och Skansen!

Lena Åberg Frisk

VD Fasching & Sthlm Jazz Fest

 


 

FASCHING ACADEMY
Workshop

18 juni 10.00 –14.00, Clarion Hotel Sign Stockholm

Faschingakademien välkomnar dig till en framtidsworkhop med Ulf Boman från Kairos Future (www.kariosfuture.com). Workshopen sker den 18 juni kl 10.00 –14.00 på Clarion Hotel Sign Stockholm. I workshopen kommer ni att spana trender och utveckla olika framtidsscenarier för den svenska jazzen, som visar hur det kan bli i framtiden. Workshopen är interaktiv och stimulerar såväl tanken som känslan.

Vi har 25 platser och först till kvarn gäller. Dagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch. Intresseanmälan görs till Clara Déry på mejl clara@fasching.se eller telefon 0709 64 16 55.

Som deltagare i framtidsworkshopen betalar du endast 795 kr för ett tredagarskort till Stockholm Jazz Festival 17-19 juni (400kr för endagarskort). Du får också ett pass till greenroom-området på festivalen där du kan mingla med musiker och annat branschfolk.

 


FASCHING ACADEMY
Jazz Fest Camp

17-18 juni, Clarion Hotel Sign Stockholm

JazzFestCamp

Svårt att läsa? Klicka här för en pdf-fil!