Fasching omorganiserar

Fasching har genomgått ett förändringsarbete sedan Lena Åberg Frisk tillträdde som ny vd. Den gamla tjänsten som benämnts producent delas nu upp i två, en programchef och en klubbansvarig. Som programchef tillträder Lasse Nilsson Wihk den 1 september och som klubbansvarig tillträdde Magnus Palmqvist den 1 juli.

Tanken är att kunna fortsätta det spår av breddning av programmet som inletts under det senare året. Lena Åberg Frisk menar i ett pressmeddelande att breddningen av utbudet varit framgångsrik och att nyrekryteringarna ytterligare ska förstärka den effekten.

Fasching om de nyanställda
Lasse Nilsson Wihk har en gedigen bakgrund inom musiken. Lasse har varit bokningsagent i eget bolag för bl a Esbjörn Svensson Trio, Viktoria Tolstoy och Oddjob. Han har också arbetat för EMA Telstar och senast för Blixten & Co.

Magnus Palmqvist har arbetat med klubbar och konserter på bland annat Lydmar och Nalen och varit projektledare för festivalen Re:Publik. Magnus har stor kunskap om vad som rör sig på den yngre musikscenen och ett stort intresse för jazz och andra urbana musikstilar.