Festivalen mitt i sommaren: Bangen

Bangen-Jazz-and-blues-300x197
Bangen Jazz & Blues är den enda stora svenska jazz- och bluesfestivalen mitt i sommaren, och de är nu en bra bit in på sitt tredje decennium.

– Vi bjuder som vanligt på fantastisk musik i en mysig miljö i Sandvikens stadspark, berättar ordfröande Peter Fredriksson. 

– Festivalområdet ligger centralt med gångavstånd till Sandvikens centrum. I restaurang Satchmo inne på området kan du ta en paus från musiklyssnandet och njuta av något gott från den speciella festivalmenyn. Eller äta mellanmålet i Bangens berömda Strömmingsbar.

Festivalen 2013 inleds fredagen den 28 juni som alltid av Sandviken Big Band med en gästartist, i år ingen mindre än Norrlands svar på allting – Roger Pontare! Konserten är en tribute till Frank Sinatra och Ray Charles.

Fredagen avslutas lagom till midnatt med röstfenomenet Jasmine Kara, aktuell från tv-programmet ”Så ska det låta” och musikgalan ”Grammisgalan”.

Lördagen den 29 juni blir en heldag med början redan vid lunch med en speciell konsert med Georg och Sarah Riedel för barn och barnfamiljer ”Jazz på Pippis vis”.

Programmet i övrigt innehåller bland annat fantastiska Gävleborgs Ungdoms Big Band, GUBB, med multi-instrumentalisten Ale Möller. Festivalen avslutas någon gång efter midnatt med Big Band Splash featuring Marino Valle & Knock-Out Greg.

Årets musikfest presenterar från stora scenen elva konserter med nationella och internationella jazz- och bluesartister. Under Bangenveckan finns också ett flertal andra scener på olika ställen i Sandviken med jazz- och blueskonserter.

Hela programmet kan ses på Bangens hemsida: www.bangen.nu