Första artisterna klara till Göteborg Art Sounds 7-8 maj

gas_logo

Göteborg Art Sounds, eller GAS-Festivalen, startade 1999, och man har genomfört sex festivaler med ljudkonst, modern komposition, improvisation och elektronica. Från 2011 ska festivalen bli en årlig företelse.

Så här presenterar arrangörerna de första klara artisterna:

Nu släpper vi de första artisterna till GAS FEST 2011!

Det är med stor glädje som vi nu presenterar de första artisterna till GAS FEST 2011. Som vi tidigare skrivit så kommer årets festival sträcka sig över två dagar den 7-8 maj och vi är nästan oförskämt nöjda med årets line-up. Sammanlagt kommer festivalen att presentera ca 20 artister och här nedan följer en kort presentation av ett par av dem:

Machinefabriek [NL]

Machinefabriek är en av vår tids mest produktiva artister med ett 80-tal släpp sedan debuten 2004. Han har spelat i bl a Japan, Turkiet, Kanada, Israel och Europa och har tidigare samarbetat med artister som Stephen Vitiello, Peter Broderick, Steve Roden och Xela.

Andrea Belfi [IT]

Andrea Belfi kombinerar slagverk med elektronik på ett makalöst sätt. Har tidigare spelat med bl a David Grubbs, Stefano Pilia, Ignaz Schick och ovan nämnda Machinefabriek. Belfi har bl a släppt skivan Between Neck & Stomach, Häpna 2006.

Jan Bang [NO]

Förutom att vara en av grundarna av den mycket inflytelserika Punkt Festivalen är Jan Bang också en framstående musiker som har utvecklat sitt live-remixande till en sann konstart. Han har tidigare samarbetat med artister som Jon Hassell, David Sylvian, Brian Eno, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvaer och Arve Henriksen

Nina de Heney [SE]

Nina är en otroligt begåvad kontrabasist med ett solitt rykte inom experimentell improvisationsmusik. Hennes musik besitter en urkraft som bara kan mäta sig med dess skönhet. Vintern 2011 släppte hon sitt hyllade tredje soloalbum Three på Found You Recordings.

Dimitrios K [SE]

Göteborgs mesta DJ-legend. Han har varit verksam sedan 1998 och är mannen bakom klubbar som Dunk, RA, Hotet och Kraft.  Det är personligt, det är hårt, det är elektroniskt. Dimitrios K är en vägg av energi. 

GAS FEST 2011 = Gratis (nästan)!

Eftersom GAS är en av Sveriges schysstaste festivaler så har vi bestämt oss för att ha gratis inträde till nästan hela festivalen! Både lördagskvällen och dagen-efter konserterna på House of Win-Win på söndagen är gratis. Det enda som kommer att kosta dig nåt är alltså klubben, dvs efter kl 23.00 den 7 maj. Men det är klart, är du redan inne på Lagerhuset Pustervik innan kl 23.00 så behöver du naturligtvis inte betala för klubben heller. Så vill du passa på att spara en hundring: Kom i god tid!

www.gas-festival.com

Dag Rosenqvist, festivalkommunikatör

Göteborg Art Sounds

mail: dag@gas-festival.com