För tredje året i rad! Swedish Sunday Brunch Showcase vid Jazzahead i Bremen den 27 april

Bremen

Svensk Jazz drar till Bremen för att presentera svensk jazz. Så här berättar man:

 Vi är stolta att kunna presentera svensk jazz vid världens största branschmässa för jazz, Jazzahead i Bremen den 24 – 27 april.

Ett spännande urval av svenska jazzakter representeras och visar ett brett spektra av dagens svenska jazzscen. Jazzahead är en mässa som blivit en av världens viktigaste mötesplatser för bokare, festivaler, agenter och musiker inom jazz- och improvisationsmusik. Jazzahead avslutas för tredje året i rad med Swedish Sunday Brunch Closing Party!

Vid detta showcase presenteras den hyllade pianotrion Daniel Karlsson Trio, trion som är mycket mer Nils Berg Cinemascope och den shamanistiska blues/improtrion Soil Collectors. Urvalet har gjorts av en referensgrupp bestående av representanter från Riksförbundet Svensk Jazz, Musikcentrum Riks, Musik i Syd och Kultur i Väst.

Showcaset presenteras av Riksförbundet Svensk Jazz i nära samarbete med Export Music Sweden som svarar för monter och promotionarbete med svensk jazz på mässan. Musikcentrum Riks, Musikalliansen, Musik i Syd och Kultur i Väst deltar också i projektet.

Swedish Sunday Brunch äger rum söndagen den 27 april kl. 1130 – 1400 på kulturhuset KITO i Bremen.