Frijazz utmed Västerdalälven

 KegeSno fotoHP

Det blir tre konserter med jazzgruppen Kege Snö i Gagnef, Mockfjärd och Dala-Floda, 15-17 Juli 2013.

 

Kege Snö berättar om sin satsning:

Projektet med arbetsnamnet ”frijazz utmed älven” handlar om att få ut frijazz till landsbygden. Målgruppen är folk i alla åldrar som vanligtvis inte går på jazzkonsert. Projektet handlar om att sätta in jazz, med betoning på den friare hållna jazzen, i miljöer och på ställen som vanligtvis inte presenterar denna musik och på så sätt skapa en ny publik och en ny musik.

Konserterna som arrangeras av skivbolaget Umlaut Records är ett så kallat Jazzifyprojekt med stöd från Svensk Jazz och Postkodslotteriets kulturstiftelse.

Konserterna genomförs också i samarbete med Gagnef Kommun, Kulturföreningen Hagen, SniFix AB och Heakrogen i Mockfjärd. För att möjliggöra konserterna för en så bred målgrupp som möjligt är konserterna kostnadsfria för åhörarna.

Projektets pedagogiska mål är att öka kunskapen om jazz som uttrycksform genom att tillgängliggöra den i en ny miljö.

Den internationellt erkända gruppen Kege Snö med medlemmarna Roland Keijser, Niklas Barnö, Joel Grip och Raymond Strid ger tre unika konserter i Gagnef, Mockfjärd och i Dala-Floda. Kvartetten är ett möte mellan vitt skilda generationer och den dynamiska musiken tar språng i Roland Keijser originalkompositioner men lämnar också utrymme för en och annan standardlåt från Dalarna, Marocko eller Finland. 

I mötet mellan de energiska Niklas Barnö och Joel Grip, och pionjärerna och egensinniga spelmännen Raymond Strid och Roland Keijser, flödar gott om energi, humor och understundom brutal ömsinthet.

Med stor brist på likgiltighet och bekvämt rutinlir bjuder Kege Snö på tre oförglömliga konserter. Konstnären Kerstin Bergman (Gagnef) och fotografen Lisa Grip (Dala-Floda) ställer även ut sin konst vid konserttillfällena. Projektet dokumenteras av den erkända mexikanska filmaren Mauricio Hernandez.

Konsertställen och tider:

Måndag den 15 Juli @ SniFix, Gagnef

Konstutställning av Kerstin Bergman från kl 17:00 (konserten börjar kl 20:00)

Tjärnavägen 19 

78530 GAGNEF

Tisdag den 16 Juli @ Heakrogen, Mockfjärd

Middagsmöjligheter från kl 18:00  (konserten börjar kl 20:00)

Heakrogen

Hedvägen 17

785 42 Mockfjärd

Onsdag den 17 Juli @ Galleri He’Tjärn, Dala-Floda

Middag och vernissage (Lisa Grip) från kl 18:00  (konserten börjar kl 20:00)

Galleri He’Tjärn (Hagenfesten)

Hagvägen 107

78544 Dala-Floda