Gamlestaden Jazz summerad

Gmlstn Rod

I början av maj föddes en ny jazzfestival i Göteborg, skapad av Maria Rylander och Eric Arellano. OJ:s skribent Mats Hallberg redovisade sina intryck i en artikel på kulturbloggen.com, och såhär ett par veckor efteråt ber vi också arrangörerna att berätta om sina intryck.

Hur är läget nu när ni kan summera era erfarenheter?

-Det är riktigt bra och det var en fantastisk upplevelse, säger Maria Rylander. Framför allt var det så otroligt att se hur många det är som är villiga att ge av sin tid och sin kraft för att hjälpa till och få festivalen att bli det den var. Det känns bra!

Kom folk i den utsträckning ni hade hoppats?

-Ja, det blev det resultatet och det publikantal som vi hade hoppats på, och vi är jättenöjda med det.

Gmlstn Klabbes

Är festivalen tillbaka nästa år?

– Ja, det hoppas vi verkligen! Om festivalen kan få hjälp ekonomiskt i samma utsträckning som i år och om vi kan växa som organisation så finns det inga tvivel.

Festivalbesökarna har uttryck sin entusiasm för en festival nästa år, och vi vet att det finns ett behov och en önskan om en modern jazzfestival i Göteborg. Så det bådar gott!

Något ni kommer att ändra på i upplägget?

– Det får vi se, vi har lite idéer redan. Men framförallt så är grundtanken med den här festivalen att den kan och ska utvecklas och hitta nya sätt att presentera musiken och därmed ge vår publik en helhetsupplevelse. Vi vill fortsätta sträva efter att ge våra besökare musik som de skulle kunna höra i Berlin eller New York.

Gmlstn Kram