Garanterat playbackfritt på KMH:s jazzfestival

NewSoundMade 2012

New Sound Made ska bli tre majdagar av tät jazzklubbsstämning vid Mosebacke i Stockholm när Kungl. Musikhögskolans jazzstudenter arrangerar sin egen festival.

Det utlovar Jakob Torgander, en av arrangörerna.

– Vi kommer att spela sånt som vi själva gillar. Musik på musikens egna villkor, säger Jakob som spelar trumset och går sitt andra år på KMH. 

Jakob ska medverka i flera konstellationer, till exempel i sitt eget gangsterjazzband som spelar musik som får publiken att associera till allehanda maffiabossar och andra gangsters ur filmvärlden. 

New Sound Made ska bli skön livemusik i olika stilar inom jazz och popgenrerna: Samtida jazz, fri improvisation, swing, pop, soul och fusion. 

Något av ett smörgåsbord, med andra ord. Men en sak har alla de fyrtiotalet band och grupper som medverkar helt klart gemensamt, det framhåller Jakob:

– Här blir det garanterat playbackfritt! Jag lovar!

New Sound Made arrangeras för sjunde året i rad av studenterna vid institutionen för jazz vid Kungl. Musikhögskolan. Det kommer att spelas från två scener på Kägelbanan vid Mosebacke torg. Det blir fritt inträde och baren ska vara fulladdad.

New Sound Made. KMH:s Jazzfestival 2012.
14-16 maj från kl 18:00. Kägelbanan Stockholm.

Mera information och hela programmet hittar du på www.kmh.se/nsm och på www.facebook.com/NewSoundMade