Göteporg, Parken 28/3: Skivsläpp med Elifantree:

Elifantree TimeOutCover

The Jazz Sessions kan stolt presentera: Elifantree! 

Hyllade Elifantree bjuder på skivsläppskonsert och fest i Göteborg.
Onsdag, Mars 28:e, kl 20
Vasagatan 43, Parken

Deras musik är experimentell, charmerande och stundtals obekvämt intensiv. Elifantrees efterlängtade andra skiva, Time Out, släpps på det finska indie-skivbolaget Eclipse Music. Trion består av Göteborgs födde sångerskan Anni Elif Egecioglu, saxofonisten Pauli Lyytinen och trummisen Tatu Rönkkö från Finland. De är alla bosatta i Helsingfors och har spelat ihop sedan 2007. Det nya albumet släpps i början av april men redan den 28:e mars blir det smygsläpps konsert i Göteborg på The Jazz Sessions på Parken. 

Ett konsertframträdande med Elifantree är en upplevelse och även om musiken snarare är pop än jazz blev deras konsert på Mariehamns Winter Jazz utnämnd till ”Bästa konsert, 2009” av den välkända jazzjournalisten Stuart Nicholson från The Wire. År 2010 släppte de debutalbumet Love and Trees som har fått mycket uppskattning.

Förra året blev de, tillsammans med två andra Europeiska band, erbjudna ett kontrakt med en bokningsagentur som är inriktad på att få ut ung innovativ jazz. Detta efter att ha deltagit på showcase-festivalen 12points! i Dublin, 2011.

Dom är peppade på att spela musiken från nya plattan i Göteborg!