Grammis till Tonbruket

Foto: Tina Axelsson

Tonbruket vann jazzpriset vid tisdagskvällens (28/2) Grammisgala på Konserthuset, Stockholm. Gruppen får Årets Grammis för skivan Forevergreens (ACT). Medlemmarna i Tonbruket är basisten Dan Berglund, gitarristen Johan Lindström, keyboardisten Martin Hederos och trumslagaren Andreas Werliin. Det är kvartettens fjärde Grammis, Tonbruket har fått en Grammis för samtliga album de släppt.

Övriga nominerade i kategorin Årets jazz var: Isabella Lundgren Where Is Home, Jari Haapalainen Trio Fusion Machine, Lina Nyberg Aerials och Oddjob Oddjob Plays Weather Report.

OJ:s Patrik Sandberg lyckades fånga en mycket glad Johan Lindström i vimlet efter galan för en pratstund.

Fjärde Grammisen, vad är framgångsreceptet?
– Det känns oerhört roligt, särskilt när det var så många starka kandidater i år. Vi är väldigt stolta över vår skiva och naturligtvis extra kul att det når ut till lite mer folk nu när man får en Grammis. Jag har faktiskt inte en aning om vad som är frukten till vår framgång – en bra kombination av personligheter i bandet har burit frukt tror jag och att ingen i bandet är mer ledare än någon annan. För varje skiva vi gjort så har det blivit det så otroligt mycket roligare att turnera.

Hur ser framtidsplanerna ut för Tonbruket?
– Alla i bandet har fullt upp med olika projekt nu under våren, men vi ska träffas och skriva ny musik nu senare i vår är planen. En ny skiva spelar vi troligtvis in först senare i höst. I maj ska vi mixa en liveinspelning som vi inte kände till existerade. Den spelades in i höstas när vi spelade på klubben Bix Jazzclub i Stuttgart, då vi var inne i en period då vi spelade oerhört intensivt.

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.