Grand Jazz i Lund 5 november

GrandJazz2011Det är dags för Grand Jazz på Grand Hotel i Allehelgonahelgen. OJ kommer att finnas på plats!

Hanne Boel, Jacob Karlzon och Pierre Swärd är några av de artister som kan höras på Grand i Lund.

Biljettförsäljningen är i gång, och det finns även möjlighet att köpa konsertbiljett i kombination med mat och/eller övernattning på Grand Hotel, ett stenkast från Lunds Centralstation.

Det blir musik från tre scener hela kvällen. Dörrarna öppnas kl 18.

All information finns på www.grandjazz.se och den som vill ha utförlig information om artisterna kan också klicka här,

Programmet i korthet:
Hanne Boel & Jacob Karlzon 3 (DK/SE)

Efterlängtat Lundabesök av Hanne, som nyligen har släppt en kritikerrosad CD med Jacob Karlzon 3, där hon har
hittat hem till souljazzens kärna, med underbart känsliga tolkningar av moderna klassiker. Genrelös och tidlös musik
med svensk jazzelit i kompet.

Bobo Moreno och Mads Mathias med Ernie Wilkins Almost Big Band (DK)

Klassisk storbandsjazz i sofistikerade arrangemang med två fantastiska manliga vokalister. Mads Mathias sjunger både Nat King Cole och eget material. Bobo Moreno framför Wilkins’ klassiska arr på ett lysande sätt, och båda sångarna är karismatiska, personliga och genommusikaliska.

Pierre Swärd Jazz ’n Soul Group (SE)

Hammondsväng med Sveriges häftigaste organist! Har spelat med alla från Ulf Wakenius till Lisa Nilsson. Umeå Jazzfestival skrev i en presentationstext: ”När organisten Pierre Swärd med våldsam kraft griper sig an sin B3:a förstår man varför instrumentet är konstruerat som en rustik vardagsrumsmöbel”.

Amedeo & Belinda (IT/CU)

World jazz med sofistikerad duo – gitarr, cello, sång. Två virtuoser i tätt samspel. Amedeo har bott många år i Sverige och spelat med band som Hot Salsa och Shine, och även med många toppnamn inom svensk jazz, innan han flyttade hem till Italien igen. Belinda är en kubansk cellist i världsklass.

Simone Moreno & Os Lourinhos (BR/SE)

Brasiliansk sångerska (från Bahia) med svängigt band. I Sverige tänker man framför allt på bossanova när det gäller brasiliansk musik, men här handlar det om en högenergisk blandning med ingredienser från både funk och reggae. Garanterat dansvänligt!

Birgit Lindberg – Anders Färdal – Göran Schelin (SE)

Legendarisk pianist (75 år gammal) som har kompat stora amerikanska musiker på 50- och 60-talet, när hon ingick i husbandet på Nalens jazzklubb Harlem. Efter ett långt uppehåll (då hon arbetade som musiklärare och även fick nio barn!) har hon gjort comeback och släppt 5 kritikerrosade plattor i eget namn.

Caesar & Friends (Hven/SE)

Caesar Andersson är välkänd för Lundapubliken, liksom hans ”special guest” Fredrik John. De håller till i Piratenfoajén på bottenvåningen hela kvällen, och bjuder på svängig musik – blues och jazz med kryddor från New Orleans.