GUNNAR KÄLLSTRÖM Allt skägg är hö

GunnarKallstrom
Recenserad i OJ 3-12

GUNNAR KÄLLSTRÖM
Allt skägg är hö

Kråkan satt högt opp i päronaträt – En konsthistoria  – Samba in absurdum – En vanlig dag på gymmet – Nu lägrar sig mörkret – Ruska runt  – Födelsedagspolska – En visa om hjärtats veka natur  – Sonett till dig via Göran Sonnevi – Döden äter persikor – Serenad – Begravningen – Till en knepig vän

Kakafon Records KAKACD010 /Naxos/tid 33:58 min.

Gunnar Källström vo, g , Mårten Magnefors dr, Martin Olsson g, elb, b, Dan Viktor g, bj, ms, Tora Ljusberg vo, Livet Nord vi, Markus Ahlberg tb.
Insp i Göteborg 2012.

Betyg 2: ••

Gunnar Källström ger ut en skiva med djupa intryck av 70-talets experiment mellan jazz och visa. Med hjälp av bandet ”De praktiska husgeråden” har han odlat fram en slags korsbefruktning mellan Cornelis/ Monica Z/Rune Gustavsson och sig själv, läser jag i informationsbladet till skivan.

Hemmagjord filosofi och djupa tankar framförs i högsta tempo och jag hinner inte att hänga med riktigt. Musik och sång är det i och för sig inget fel på, men jag har hört bättre texter. Med andra ord är det knepigt att komma in i Källströms värld. Det blir som en pytt i panna gjord på rester av en unik svensk vistradition.

Lasse Seger