Haninge Jazzcafé: Vårprogrammet

Haningejazzcafe

Vi har nu vårplanen klar för 2014.

Det blir 4 speltillfällen så bocka av i almanackorna redan nu!


13 februari:   Isabella Lundgren med Carl Bagges Trio

                  Styrelsen för Stiftelsen Jazzens Museum i Strömsholm har utsett sångerskan Isabella Lundgren till mottagare av 2013 års Anita O’Day-pris.
Motiveringen lyder:
”Isabella erövrar och förtjusar en allt större publik genom sin naturliga, ärliga och genommusikaliska förmåga att framföra den jazzhistoriska repertoaren.”

                   Vi är glada över att ha lyckats få gruppen till vårt jazzcafé. Spännande musik utlovas!

 13 mar        13 mars: Lindborg – Sjöstedt – Daniel, (LSD)

  2012 års mottagare av Arne Domnerusstipendiet om 60 000 kr, saxofonisten Fredrik Lindborg. Har tillsammans med kamraterna Martin Sjöstedt bas och Daniel Fredriksson trummor skapat en trio som de utan minsta anspelningar på droger döpt till LSD eller Trio Colossus. Tre av Sveriges absolut bästa yngre jazzmusiker i samma band och på samma scen i en härlig jazzunderhållning med såväl egna kompositioner som klassiska melodier ur såväl den amerikanska som den svenska musikskatten.

  Detta är en grupp som vi försökt att få till oss tidigare. Nu lyckades det!

  10 april: Mississippi  Seven

Mississippi Seven Jazz & Blues Band arbetar med återvinning av golden oldies och happy,                     snappy    tunes från den bitterljuva epok då hot jazz spreds via hjulångarna på Mississippi-floden till lönnkrogar och ballrooms i Chicago och New York.”M-7” startade 1992. De korades redan 1998 till Svenska Mästare i gladjazz och firade förra året 20 år som band.

  8 maj:   Peter Getz och Stockholm Jazz Trio

   Namnet Getz leder ofrånkomligt till associationer kring den fantastiske tenorsaxofonisten Stan Getz.  Associationer som är helt rätt då Stan Getz var Peter Getz far. Peter Getz har dock ärvt faderns jazztoner i sången och med gitarren som sitt instrument. Peters senaste CD är en fantastiskt fin utgåva där hans sång och gitarrspel på ett utsökt sätt kombineras med Stockholm Jazz Trios ackompanjemang där Daniel Tilling spelar piano, Jan Adefeldt bas och Jesper Kviberg trummor.