Hektiskt 2013 för NTO

NewTideOrquestra

Ur New Tide Orquestas dagbok från 2013:

“Kära dagbok, i år har vi: vunnit en Oscar, fått ett Manifest-pris, släppt en video, åkt på inlandsturné i Norrland. Och sen ska vi: spela i Göteborg och Stockholm, dra till Polen, sen till Rio. Och sen till Sydkorea. Och sen till Kanada. Sen får vi se.”

 

Ja, det kanske inte var vi som vann en Oscar precis men en av våra låtar hörs i Searching for Sugerman så visst blev vi extra stolta när den filmen gick hela vägen.

New Tide Orquestas musik beskrivs alltsomoftast som just filmisk och när vi nu under 16 års turnerande och på 6 plattor har provat oss igenom ett antal genrekombinationer; nuevo tango, klassisk barock, modern kammarmusik, minimalism, improvisation m fl i en salig blandning så kanske man kan se det där filmiska som en röd tråd genom hela vår karriär.

Inte bara för det faktum att vår musik använts i ett otal filmer och TV-serier utan också för att vår förhoppning är att varje konsert ska få bli ett eget universum för publiken att drömma sig bort i. Som en bra film, bara att bilderna får man fantisera ihop själv.

Bandmedlemmen Per Störby skriver och arrangerar all musik för New Tide Orquesta och vid årets Manifest-gala tilldelades han priset för årets kompositör. Manifestpriset är den oberoende musikbranschens egna pris och i sitt tacktal erkände Per sitt enda beroende som konstnär: Att ha sitt älskade band att skriva för. Inte ett öga torrt och NTO fick tillfälle att reflektera över alla år tillsammans. Turnéer i Kina, Ryssland, Sydamerika och Europa, skivinspelningar, föreställningar, filmer och TV-framträdanden…

 GÖTEBORG – Stora Teatern – Söndag 21/4 kl 18.00 – Biljetter: här 

STOCKHOLM – Kägelbanan – Torsdag 25/4 kl 20.00 – Biljetter: här