Höörs Jazzklubb, 16/11: Mattias Nilsson Trio med Kristin Korb

MATTiAS NILSSON TRIO w. KRISTIN KORB [US]

Mattias Nilsson har länge betraktats som en av vårt lands mest lovande jazzpianister. Men idag är han inte bara lovande utan väl etablerad såväl i Sverige som utomlands och får lysande recensioner varhelst han drar fram.


I den amerikanska sångerskan och basisten Kristin Korb, utbildad av bland andra legendariske Ray Brown, har Mattias funnit en perfekt lekkamrat, som gillar musikaliska utmaningar och vet precis hur man får en jazzpublik att trivas. Kristin Korb från Los Angeles har sedan drygt ett år tillbaka Köpenhamn som sin andra hemstad. Men precis som Mattias har hon nästan hela världen som sin arbetsplats och har hittills spelat in fem kritikerrosade album.

Pelle “trazan” Jonasson är en av södra Sveriges mest eftertraktade trummisar, lika hemma i ett storband som i en liten grupp. Trazan har spelat runt om i världen och har gjort över tjugo cd-inspelningar med bland andra XL Big band och Castell Collection. I oktober 2009, kom Trazans efterlängtade solo debut på Gazell Records, med en handfull av Europas finaste aktörer: Jan Lundgren, Jesper Lundgaard och Nisse Sandström.

Trion bjuder på en fantastisk show av standards och egna låtar i eleganta arrangemang som publiken omedelbart kan ta till sig.

Klassisk jazz av hög klass!

www.hoorsjazz.se
www.mattiasnilsson.com
www.kristinkorb.com

Biljetter kan bokas på info@hoorsjazz.se”>info@hoorsjazz.se eller Höörs Turistbyrå:
0413-275 75. För köp på Turistbyrån tillkommer 20:-/biljett i serviceavgift.

Fredagens jazzmeny – extra spännande – från kl 18:00 – inget mattvång.
Mustig viltterinne på toast melba med cumberlandsås Helstekt vaktel med ostronskivling och smörad dragonsås
Kaffe & kaga på jazzen
Pris: 295:-
Beställs på tel: 0413-22010 eller info@hoorsgastis.se”>info@hoorsgastis.se
Mackor, vin, öl och kaffe serveras under konserten