Hotell Hellsten 15-19 juni: Jazzkalas

Jazzkalas på Hotel Hellsten den 15-19 juni.

I anknytning till Stockholm Jazzfest bjuder Hotel Hellsten på jazz i dagarna fem. Varje kväll börjar kl 19 med DJ och i sann hellstenanda så sätter bandet igång kl 20 och kör 2 set!

Mycket nöje!

 

 

På scen i veckan:

Ons 15 juni/Brothers two Others

Jakob Gustafsson – Tenorsax
Daniel Svensson – Elgitarr
Daniel Gustafsson – Kontrabas
Niclas Lindström – Trummor

Bandet kommer att bjuda på sina alldeles egna kompositioner som doftar av västkustjazz och för tankarna till Lars Gullin, Lee Konitz, Lennie Tristano, Warne Marsh, med flera. Kanske blir det även en och annan cover på någon av ovanstående kompositörers gamla tidlösa låtar. En svängig kväll med snabba och långsamma låtar i både dur och moll utlovas!

Tor 16 juni/Bruce

Anna-Karin Westerlund – Sång
Lisa Bodelius – Trombon 
Gunnar Åkerhielm – Piano
Max Thornberg – Bas 
Staffan Ålander – Trummor


Bandet Bruce spelar textsatta versioner av Thelonius Monk:s fantastiska
låtar, som bland annat sångerskan Carmen McRae sjöng in för några
decennier sedan. Bruce tar sig an denna musik med mycket passion och
spelglädje och har Mupparnas kakmonster som förebild, att liksom glufsa i
sig musiken så att den spritter åt alla håll.

Fre 17 juni/Jonas Drejholt

 

Jonas Drejholt – Sång, piano m.m

– En gång hade jag en dröm där jag lyssnade på min färdiga solo skiva där instrumenteringen bestod av endast piano, lite stråk och samplade ljud från skogen. Det var helt sjukt grymma låtar och jag minns också att färgen grön var en stark del av helhetsintrycket. När jag vaknade sen så minns jag såklart ingenting av musiken, men färgen fanns kvar. Detta var kanske fem år sen och sen dess har jag inte lyckats närma mig dom här sångerna eller hittat den gröna färgen…förrän nu.”
Jonas Drejholt spelar piano och sjunger sina egna sånger själv och ibland till egenhändigt ihopsnickrade ljudbakgrunder. Förra året släpptes skivan ” Do you ever remember?- A Tribute to Nick Drake” med jazzkombon Drejholt Orchestra. Nu i våras var han även i New York och gigade med cellopopbandet Provköket och det egna rocktronikabandet J.O.N.A.S.

www.soundcloud.com/jonasdrejholt

Lör 18 JUNI Maria Rylander

Maria Rylander; sång,
Yasuhito Mori; bas, 
Simon Westman; piano, 
Jonathan Lundberg; trummor 
Jonas Bleckman; cello.

Maria Rylander har alltid musicerat och komponerat. Hon är uppväxt på Öland men idag bor hon i Göteborg. Bland hennes inspirationskällor finns de kanadensiska sångerskorna Joni Mitchell och Feist, men också svenska artister som Salem al Fakir och Veronica Maggio. Mötet med Yasuhito Mori blev början på ett fruktbart samarbete och ledde till en bejublad turné i Japan våren 2010. Detta gav Maria blodad tand. Väl hemma i Sverige bestämde hon sig för att starta skivbolag och jobba fram sitt första album. Ett år senare är drömmen verklighet. På ”Facing South” medverkar, förutom Yasuhito Mori och Vyvienne Long, Sebastiaan Kaptein på trummor (Holland), Vanessa Matthys på körsång (Belgien), pianisten Simon Westman ochgitarristen Carl Svensson. Albumet är inspelat av Christer Olofsson på Sunninge Sound och mastrat av Dragan Tanaskovic på Bohus Studio. För distributionen står Plugged Music.

Sön 19 JUNI Kosmos Trio

Moussa Fadera – trumset
Patric Thorman – kontrabas
Marcelo Gabard Pazos – altsaxofon

Tre välkända musiker inom jazz och improscenen i Sverige bildar en trio som har improvisationen som centrum. Det förekommer även låtar mellan improvisationerna för att få ett mer varierat sound. Musiken är intensiv, rå och vacker på samma gång. Som en okänd kvinna i publiken sa till Marcelo när de spelade på Glenn Miller Café: ”Det var som att komma in i en annan värld.” Följ med!

 

Baren, Hotel Hellsten, Luntmakargatan 68, Stockholm

 

www.hellsten.se/jazz