Sista numret för 2010 ute!

OJ_6–10_omslag
Sista OJ för 2010 har kommit!

Det här kan man läsa om:

 

Lars Grip pratar med Rigmor Gustafsson som blickar både bakåt och framåt och funderar kring samarbeten och den moderna teknikens gissel.

Pianisten Erik Lindeborg, en av 2011 års Pulsslagsartister, presenteras av Patrik Sandberg. Läs om hans konsertminne från flygplatsen på Malta!

Kandidaterna till årets Gyllene Skiva presenteras.

Leif Domnérus träffar trumpetaren Dave Douglas under Red Sea Jazz Festival i EIlat och bevistar en masterclass som denne håller för israeliska musikstudenter.

Lars Westin botaniserar i hur Ack Värmeland du sköna blev jazzstandarden Dear OldStockholm med hjälp av Bengt Hallberg och Stan Getz.

I serien Backstage porträtteras en av de stora klubbarna – Nefertiti i Göteborg. Här styr Janne Lundin över bokningarna. Hur ser han på läget? Leif Domnérus vet besked.

Lasr Grip har träffat Marie Westerholm som är ny chef för Jazzradion i P2. 2% av svenska folket lyssnar på Jazzradion – det kan låta lite, men 160 000 personer är många utsålda konserthus.
Hur ser Marie på sitt uppdrag?

Ingvar och Majken – två skivhandlare som dyker upp på många jazzkonserter och festivaler. Leif Domnérus har pratat med två entusiater.

Fetsvalrapporter från Umeå och Berlin, konsertrecensioner från Malmö, Stockholm, Aneby och Lund.

Och så recensioner av cd, dvd och böcker!

Och till sist ett tips:

Julklappen till den som har allt? En prenumereration på OJ!