Vinn boken om Apollo

{jcomments off}ApolloApollo är den legendariska teatern på 125:e gatan i Harlem, New York, där så många av de stora inom jazz, blues, funk, rhythm’n’blues, komedi och dans startade sina karriärer.

Ända från starten 1934 har Apollo vikt en kväll i veckan för att låta talanger, större och mindre, utsättas för den kritiska publikens bedömning. Många har buats ut och förts från scenen av utkastaren.

Men andra har det gått bättre för. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Jimi Hendrix och Ronnie Spector tillhör de som startade sina karriärer med Amateur’s Night på Apollo. På 1930-talet spelade Count Basie och Duke Ellington här och de skulle följas av en lång rad av de stora namnen i branschen – Stevie Wonder, Sammy Davis Jr, John och Yoko, Billie Holiday …

Om detta kan man läsa i den vackra boken Ain’t Nothing Like The Real Thing, som behandlar Apollos historia från bakgrunden på 1910- och 20-talen och fram till våra dagar.

En som kommer att kunna göra det är vinnaren av vår tävling, där boken är ett av priserna.

Den som inte vinner boken kanske tar hem en klassisk liveinspelning från Apollo, med en artist som också startade en hygglig karriär på Amateur´s Night: The Godfather of Funk James Brown och Live At The Apollo vol II.

JamesBrown

Då är frågan: En av veckans kvällar har alltid varit vikt för Apollos amatörtävling. Vilken dag?

 Tävlingen är avslutad – dragining på gång!